Deutsch
 
Hilfe Datenschutzhinweis Impressum
  DetailsucheBrowse

Datensatz

DATENSATZ AKTIONENEXPORT

Freigegeben

Zeitschriftenartikel

Taking a bite: proteasomal protein processing

MPG-Autoren
/persons/resource/persons78542

Rape,  M.
Jentsch, Stefan / Molecular Cell Biology, Max Planck Institute of Biochemistry, Max Planck Society;

/persons/resource/persons78165

Jentsch,  S.
Jentsch, Stefan / Molecular Cell Biology, Max Planck Institute of Biochemistry, Max Planck Society;

Externe Ressourcen
Es sind keine externen Ressourcen hinterlegt
Volltexte (beschränkter Zugriff)
Für Ihren IP-Bereich sind aktuell keine Volltexte freigegeben.
Volltexte (frei zugänglich)
Es sind keine frei zugänglichen Volltexte in PuRe verfügbar
Ergänzendes Material (frei zugänglich)
Es sind keine frei zugänglichen Ergänzenden Materialien verfügbar
Zitation

Rape, M., & Jentsch, S. (2002). Taking a bite: proteasomal protein processing. Nature Cell Biology, 4(5), E113-E116.


Zitierlink: https://hdl.handle.net/11858/00-001M-0000-0010-6F4C-D
Zusammenfassung
The proteasome is a hollow cylindrical protease that contains active sites concealed within its central cavity. Proteasomes usually completely degrade substrates into small peptides, but in a few cases, degradation can yield biologically active protein fragments. Examples of this are the transcription factors NF-kappaB, Spt23p and Mga2p, which are generated from precursors by proteasomal processing. How distinct protein domains are spared from degradation remains a matter of debate. Here, we discuss several models and suggest a novel mechanism for proteasomal processing.